Gezondheid

Bij de inrichting is speciaal rekening gehouden met carapatiënten.
Het appartement in Torrevieja is uitgerust met anti-allergische hoeslakens op alle bedden. De bank in de kamer is niet van stof en de vloeren zijn betegeld. Er mag niet gerookt worden in het appartement noch op het balkon. Huisdieren zijn niet toegestaan in het appartement. De binnenplaats, uitgerust met zwembad, is grasvrij. Ook in de omgeving van het appartement is zeer weinig tot geen gras te bekennen. Kortom het appartement aan de Costa Blanca is zeer geschikt voor mensen met astma of Cara.

Medische Hulp:

Ziekenhuis: er zijn 4 klinieken en 1 ziekenhuis in de nabijheid. De bekendste is wel Hospital San Jaime aan de straat Partida de La Loma, Tel.nr. 96 692 13 13.
Ook is er een medisch centrum (2002) aan de N-332 in La Mata (dit dorpje grenst aan Torrevieja en valt ook onder de gemeente Torrevieja).

Apotheek: in Torrevieja zijn 14 apotheken te vinden, die met adres vermeldt staan op de plaatselijke plattegrond. De dichtbij zijnde bevindt zich binnen 100 meter van het appartement.

Nederlandstalige hulp:

3 Nederlandstalige huisartsen (dr. Fias, dr. Schuerman, dr. Paz):
Plaza Capdepont 4, 1e etage , tel. 965 716 317
Rocío del Mar (N-332) Centro Commercial Don Quijote Bloque F2, 2e etage, deur 50, tel. 965 718 143.
Zone Carrefour, Urb. Jardin del Mar II, n° 47, tel. 966 706 950.

Nederlandstalige Tandarts: P.J.A. Kolle, straat Avda de la Libertad 2-4b, tel. 96 571 75 12.

Gezonde lucht door zoutmeren

Las Salinas (zoutmeren):
Voor de gezondheid van reuma- en longpatiënten zijn de zoutmeren erg belangrijk, het hoge zoutgehalte heeft een helende werking voor m.n. huidaandoeningen, allergieën, luchtweg-, spier- en gewrichtsklachten.

Er zijn 3 grote zoutmeren:  in Torrevieja, La Mata en Santa Pola. Samen met stuwmeren en moerassen vormen ze een natuurgebied dat zeer belangrijk is voor de vogels aan de Spaanse kust. Ook voor de mensen zijn de zoutmeren zeer belangrijk, men wint hier al sinds de 13de eeuw zout.

 

Gezondheidscentrum met o.a. sauna en fitness
Aldea Center:
Het gezondheidscentrum is uitgerust met zwembaden, jacuzzi, turkse baden, schoonheidssallon, massage, fitnessruimte, cardiofitness en fysiotherapie.

Het is gelegen aan de straat Jacinto Benavente, in de streek bekend als Aldea de Mar. Het is richting La Mata, dichtbij playa los locos links de Roetgen straat in, 2de straat rechts.