Recreatie

Waterpretpark  Aquopolis:
Waterpretpark met tal van waterglijbanen en zwembaden. Het park is ook uitgerust met eetgelegenheden, zoals pizzeria, cafetaria, restaurant en minigolf, solarium e.d.
Gelegen nabij de rondweg in Torrevieja.
Voor meer details zie  www.aquopolis.es.

Stranden:
De kust is uitgerust met een reeks parelwitte zandstranden met palm- en pijnbomen. De stranden hebben schoon, kristalhelder water en uitstekende strandinstallaties. Kortom onbeperkt zeeplezier. Er zijn ook rustige familiestranden en steile kliffen die vlak aan de kust oprijzen en de eenzame kreken beschermen. Praktisch heel het jaar door kunt u genieten van een heerlijke water temperatuur en veel uren zon, zelfs volop in de winter.

Jet Boat waterscooter huren.
In de haven kun je een Jet Boat of waterski huren. Kijk hiervoor op Torreviejajetboat.com

jetboat

Markten:
Iedere avond is er op de boulevard een gezellige markt die “los hypies” genoemd wordt, waar vele nationaliteiten (vooral mensen uit Afrika) hun produkten (kleding, schilderijen, souveniers, etc… ) aan de man proberen te brengen.
Elke vrijdagochtend is er nabij het busstation een grote weekmarkt. Deze is uitgestrekt over talloze straten en echt de moeite waard voor de fervent marktganger.
Op woensdag en zondag ochtend zijn er ook nog markten in Guardamar en La Mata (dorpjes die ook onder de gemeente Torrevieja vallen).

Parque de las Naciones
Park van de Europese landen:
26000 m² Groot park dat Europa op schaal uitbeeld. In het 6000 m² grote meer zwemmen ganzen, eenden en 3000 gekleurde karpers. Voor de kinderen is het leuk het meer te bevaren met zwanenbootjes en er is ook een speeltuin. Er is ook een terranium met leguanen en waterschildpadden.

Dierentuin in Elche:
De meest afwisselende diersoorten samengebracht in een originele woonomgeving omringt met zo´n 6000 palmen. Dagelijks geopend. Wat er allemaal te zien is: tijgers, leeuwen, kamelen, nijlpaarden, apen, olifanten, aquarium, reptielen, vogelreservaat, dierenvoorstellingen, een krokodillenfarm enz.Gelegen aan de weg van Santa Pola naar Elche, 4 km. voorbij Santa Pola.
Voor meer details zie www.riosafari.com.

Pretpark van Santa Pola (Pola Park):
Pretpark met achtbanen, glijbanen, reuzenrad, midgetgolf, minikart, kortom tal van attracties. Ook restaurant, snackbar en souvenirwinkel aanwezig. Gelegen in Santa Pola nabij de N-332 ten zuiden van de afslag naar Elche.
Voor meer details zie www.polapark.com.

Kleine zee (Mar Menor):
Deze “kleine zee” is een groot natuurlijk zwemwater aan het zuideinde van de Costa Blanca. Een smalle, op enkele plaatsen doorgestoken landtong (van 22 km lang) scheidt het bassin van de Middellandse Zee. Over vrijwel de hele lengte staat de betonnen wal La Manga del Mar Menor (een lange rij met hotels). De stranden zijn erg mooi, het water is warm en kindvriendelijk omdat het bassin langzaam aan dieper wordt.

Het palmenbos van Elche:
Het Palmeral in Elche is een erfgoed dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het is een exotische aanblik, de 400.000 dadelpalmen, die in een groene haag om Elche heen staan en het grootste palmenbos van Europa vormen. De dadelpalm komt in grotere hoeveelheden eigenlijk alleen in de woestijnen van Azië en Afrika voor, maar in Elche, een van de warmste plaatsen van Spanje, gedijt de boom ook uitstekend. Het palmenbos van Elche is ooit aangelegd door de Arabieren, het vormt een van de talrijke Moorse erfenissen in Spanje. De oudste exemplaren in het bos staan er al 200 jaren zijn inmiddels 30-40 m. hoog. De oogsttijd voor de dadels is de late herfst, maar de zoete vrucht is het hele jaar door overal verkrijgbaar.

Kermis bij boulevard:
Bij de dagelijkse avondmarkt staat ook een dagelijkse avondkermis. Erg gezellig voor de kleintjes.

Het eilandje Tabarca (Isla de Tabarca):
Vanuit de haven van Torrevieja vertrekt een boot naar dit eilandje, overtocht ong. één uur varen. Je kunt aldaar monumenten bezichtigen, de 100 m. diepe druipsteengrot bekijken, te voet via zee het rotseiland Islote de la Cantera bezoeken en zwemmen in het kristalheldere water. In de talrijke restaurants worden de specialiteiten van het Tabarca eiland (rijstschotels) en Tabarkijnse eenpansgerechten (caldero genaamd) geserveerd.

Winkelcentrum Habaneras
Dit winkelcentrum uit 2003 is voorzien van bowling, KFC (Kentucky Fried Chicken), trampolines, speelhal, barretjes, kledingzaakjes, sportzaken, interieurzaken enz.
In het centrum van Torrevieja zijn ook talloze winkeltjes, restaurants e.d. te vinden.