Torrevieja

Torrevieja ligt aan de zonnige oostkust van Spanje, ongeveer halfweg Alicante en Murcia. Het is zo´n 30 tot 40 minuten rijden zowel van het vliegveld van Alicante als dat van Murcia. Alicante, de hoofdstad van de provincie, heeft een internationale luchthaven en ligt 40 km. ten noorden van Torrevieja.
Torrevieja is de laatste jaren uitgegroeid van een klein vissershaventje tot, men zou bijna kunnen zeggen, een Metropool aan de Costa Blanca. Er werd ook veel geïnvesteerd in de infrastructuur, parken, appartementen, etc.. De promenade is autovrij zodat de toeristen langs de zee kunnen wandelen en optimaal kunnen genieten van de restaurants, bars en open zeezwembaden. De pier werd helemaal gerenoveerd zodat men erover, vrij diep zeeïnwaarts, kan wandelen. Dit geeft een fantastisch uitzicht over het strand en de haven van Torrevieja.

Het appartement gebouwd in het jaar 2004, is gelegen aan een eenrichtingsweg in hartje Torrevieja. Op loopafstand bevindt zich Centro de Ocio, dat ligt achter de grote supermarkt Carrefour, daar kan men naar hartelust winkelen en naar de bioscoop gaan. Speeltuintje en busstation bevinden zich ook nabij het appartement. De fraai aangelegde promenade uitgerust met haven ligt op ± 600 meter. De kust is uitgerust met een reeks parelwitte zandstranden met palm- en pijnbomen. Torrevieja is een van de grotere plaatsen aan de Costa Blanca (zuid) en telt 36000 inwoners. U vindt er talloze restaurants met de typische Spaanse keuken, gezellige barretjes, winkels, apotheken, VVV-kantoren, een weekmarkt, moderne architectuur en cultuurhistorische gebouwen. Ook vindt u in Torrevieja en omstreken beschermde natuurgebieden, waaronder de alom bekende zoutmeren, waterparken, golfbanen, (water)sportscholen, kerken, musea, safari- en pretparken. Kortom een interessante stad die voor iedereen wat te bieden heeft.

 

De aangename temperaturen en zoutmeren hebben helende werking op huidaandoeningen, reumaklachten, luchtwegen en allergieën. Dus Torrevieja is ook op het gebied van de gezondheid zeer interessant.

 

La Mata is een strandgebied ongeveer op 10 minuten rijden ten noorden van Torrevieja en het strandgebied van Guardamar is nog eens 10 minuten rijden ten noorden van La Mata. Beide plaatsjes vallen onder de gemeente Torrevieja. Ten zuiden van Torrevieja liggen de stranden van Orihuela, ook de moeite waard. Op de plaatselijke plattegrond van Torrevieja zijn deze ook te vinden. Maar ook in Torrevieja zelf zijn verschillende stranden te vinden, dit op loopafstand.